Uw Health-beleving

Het Rhassoul ritueel is een van oorsprong oriĆ«ntaals badritueel. De sauna van Het Friese Woud heeft op basis van deze rituelen- naast de originele sessie met Ghassoul – twee varianten gemaakt met elk een eigen uitwerking.

Wat is het rhassoul ritueel? Bij binnenkomst in onze rhassoul ruimte ontvangt u een bakje met daarin een specifieke lavaklei, argiletzklei of cacao. Onder begeleiding van onze rhassoul-medewerker brengt u deze pasta op uw huid aan. Na het aanbrengen neemt u plaats op de verwarmde banken. Even later zit u in een weldadige warme mist.

Na ongeveer 15 minuten wordt de mist verdreven door een zeer fijne waternevel. Hiermee wordt de klei of chocolade van uw lichaam gespoeld en voelt u een eerste lichte afkoeling. Even later is de mist verdwenen. De resterende klei spoelt u dan onder een lauwwarme douche af . Uw nog natte lichaam kunt u dan gaan scrubben met een speciale scrub. Deze is gemaakt van gemalen dennennaalden en door ons verrijkt met etherische olie.

U merkt het niet. Maar na het afspoelen van de scrub en alle losgemaakte dode huidcellen is een huidvernieuwingsproces gestart. U komt dus als herboren uit de rhassoul behandeling. Na het afdrogen van het lichaam ontvangt u een heerlijk geurende en verzorgende olie die u als een dun laagje aanbrengt op uw lichaam. Een betere verzorging van uw huid is vrijwel niet mogelijk.

Als afsluiting van dit ritueel staat er in het restaurant een kop heerlijke kruidenthee voor u klaar.

U ondergaat dit ritueel met een kleine groep gelijkgestemden.

Boek het voordelige Marmaris arrangement