Rhassoul, oriëntaals badritueel

insmeren en genieten

Kom naar ons badhuis!

Een betere verzorging van de huid is vrijwel niet mogelijk”

Rhassoul beleving bij Het friese woud

Het Rhassoul ritueel is een van oorsprong oriëntaals bad-ritueel. Bij binnenkomst in onze Rhassoul-ruimte ontvang je een bakje met daarin een specifieke lavaklei, argiletzklei, cacao of magnesium. Onder begeleiding van onze Rhassoul- medewerker breng je de pasta zelf aan op de huid. Na het aanbrengen neem je plaats op de verwarmde banken en even later volgt een weldadige, warme mist. Je merkt het niet direct. Maar na het afspoelen van de scrub en alle losgemaakte dode huidcellen is een huidvernieuwingsproces gestart.

Kom dus als herboren uit de Rhassoul behandeling…

We hebben vijf soorten behandelingen

• Lava-klei 40 minuten; € 12,75

( voedend )

• Cacao 40 minuten; € 14,75

( tegen huidveroudering & stress )

• Magnesium 40 minuten; € 14,50

( beter slapen, soepele spieren, kramp, stress, restless legs )

• Argiletz-klei 40 minuten; € 12,75

( voedend, reinigend en ontgiftend )

• Lava plus dode zeezout 40 minuten; € 14,50

( voedend en extra mineralen )

Hoe werkt de Rhassoulbeleving?

Van oorsprong oriëntaals badritueel.

Bij binnenkomst in onze Rhassoul-ruimte ontvang je een bakje met daarin een specifieke lavaklei, argiletzklei of cacao, welke op de huid aangebracht moet worden. Onder begeleiding van onze Rhassoul-medewerker breng je de pasta zelf aan op eigen huid. Na het aanbrengen neem je plaats op de verwarmde banken en even later zit je in een weldadige warme mist.

Na ongeveer 15 minuten wordt de mist verdreven door een zeer fijne waternevel. Hiermee wordt de klei of chocolade van uw lichaam gespoeld en voel je een eerste lichte afkoeling. Even later is de mist verdwenen. De resterende klei wordt onder een lauwwarme douche af gespoeld. Het natte lichaam kun je gaan scrubben met een speciale scrub. Deze is gemaakt van gemalen dennennaalden en door ons verrijkt met etherische olie.

vervolg Rhassoulbeleving

Je merkt het niet. Maar na het afspoelen van de scrub en alle losgemaakte dode huidcellen is een huidvernieuwingsproces gestart. Kom dus als herboren uit de Rhassoul behandeling.

Na het afdrogen van het lichaam ontvang je een heerlijk geurende en verzorgende olie die je aanbrengt op uw lichaam. Een betere verzorging van uw huid is vrijwel niet mogelijk. 

Als afsluiting staat er in het restaurant een kop heerlijke kruidenthee klaar. Je ondergaat dit ritueel met een kleine groep gelijkgestemden. Rhassoul is niet alleen een fantastische en gezonde ervaring, maar het is ook nog eens enorm leuk om te doen.

IJskoud genieten in cryowellness bij de sauna

“Cryowellness moet je beleven… het is echt goed voor je lichaam”

Cryotherapie is een bestaande vorm van koudetherapie met uitmuntende resultaten. Het helpt onder andere bij herstel na een operatie, chronische pijnklachten als gevolg van bijvoorbeeld reuma en spierherstel na fysieke belasting.