De sauna in, maar dan wel goed!

Voor velen best wel spannend, de eerste keer naar de sauna. Wij weten dat u het waarschijnlijk niet zult geloven, maar na een uurtje bij ons geweest te zijn lijkt het alsof u nooit anders gedaan heeft. Bij aankomst leggen wij u tijdens een welkomstdrankje graag alle ins en outs over het saunagebruik uit. Hier toch even een voorproefje.

Sauna is een spel, een afwisseling, van warmte en koude. Tijdens een saunadag ‘draait’ u verschillende saunaronden. Elke saunaronde kunt u met andere faciliteiten invullen zoals een van de Finse sauna’s, het stoombad, de infraroodlichtcabine of de woudkota . Het eerste dat u dus moet meenemen is een paar uur tijd. Hoeveel? Dat hangt van uzelf af. Er zijn gasten die voor opening al op de stoep staan te wachten en pas laat in de avond huiswaarts gaan. Wij hebben echter ook gasten die aan drie tot vier uurtjes sauna genoeg hebben. U heeft binnen onze openingsuren de tijd aan uzelf. Natuurlijk kan uw verblijfstijd afhankelijk zijn van eventuele behandelingen op zo’n dag (behandelingen wel even voortijd reserveren!) en of u al of niet wenst te lunchen en/of dineren in onze accommodatie.

Wat neemt u mee naar de sauna?

  • Een aantal uurtjes tijd
  • Een badjas
  • Een groot badlaken om volledig op te kunnen liggen
  • Minimaal een handdoek om u af te drogen, twee is verstandig
  • Schone badslippers

U kunt bij ons badjassen en (bad)handdoeken huren en badslippers kopen. (Zwem)kleding is niet toegestaan. In de horeca- en rustruimten is het dragen van een badjas voorgeschreven.