Hammam, een eeuwenoud

reinigingsritueel…

Kom naar ons badhuis!

“dit is het toppunt van genieten en verzorgd worden”

Hammam beleving bij Het friese woud

Een Hammambeleving is een combinatie van een weldadige wassing van de huid, een grondige lichaams-scrub en een bijzondere zeep-massage. Voordat je aan de beleving begint is een kort verblijf in het stoombad aan te raden. Daarna neem je plaats op de verwarmde stenen Hammam-tafel en begint de beleving… 

We hebben twee soorten behandelingen

1: Hammam behandeling, 40 minuten; € 55.80

2: Hammam behandeling, uitgebreid, 55 minuten: € 69.85

Hoe werkt het hammamritueel?

Hammam beleef je zelf…

Tijdens deze wellnessdag onderga je een heerlijk ontspannen Hammam behandeling. De Hammam bij Het Friese Woud beschikt over twee Hammam-tafels. Op basis van be-schikbaarheid is het mogelijk om tegelijk met een sauna-partner de Hammam te beleven.

Een Hammam beleving is een combinatie van een weldadige wassing van de huid, een grondige lichaams-scrub en een bijzondere zeep-massage. Voordat je aan de beleving begint is een verblijf van ongeveer vijf minuten aan het stoombad aan te raden. De poriën van de huid gaan dan alvast openstaan, waardoor vuil en talg tijdens de Hammam-beleving gemakkelijk te verwijderen zijn. Vervolgens neem je plaats op de verwarmde stenen Hammam-tafel. 

vervolg Hammam ritueel

De masseur scrubt eerst de voorkant van het lichaam met een fijne scrub-handschoen. Je wordt overgoten met warm water, zodat de spieren al heerlijk kunnen ontspannen. Daarna krijgt de achterkant van het lichaam een scrub-beurt. Na het scrubben begint het bekende zeep-ritueel. De speciale olijvenzeep in een zeepzak geeft in combinatie met water en lucht een grote hoeveelheid schuim en luchtbellen af. Een fantastische Hammam-massage volgt daarna. Hierbij kom je helemaal tot rust…

Kies uit een Hammam-beleving van 40 of 55 minuten of de Hammam-beleving voordelig reserveren als toevoeging op een wellnessdag-beleving, inclusief dagentree sauna, welkomstdrankje en lunch of diner.

Maak zelf deze keuze.

IJskoud genieten in cryowellness bij de sauna

“Cryowellness moet je beleven… het is echt goed voor je lichaam”

Cryotherapie is een bestaande vorm van koudetherapie met uitmuntende resultaten. Het helpt onder andere bij herstel na een operatie, chronische pijnklachten als gevolg van bijvoorbeeld reuma en spierherstel na fysieke belasting.