Hoe gaat dat in de sauna?

geniet en ervaar dit zelf

“De sauna in, maar dan wel goed!”

Misschien best wel spannend, de eerste keer…

Voor velen best wel spannend, de eerste keer naar de sauna. Wij weten dat  het waarschijnlijk niet te geloven is, maar na een uurtje bij ons geweest te zijn lijkt het alsof je nooit anders gedaan heeft. Bij aankomst leggen wij tijdens een welkomstdrankje graag alle ins en outs over het saunagebruik uit.

Hier toch even een voorproefje:

Sauna is een spel, een afwisseling, van warmte en koude. Tijdens een saunadag zijn er verschillende saunaronden. Elke saunaronde kun je met andere faciliteiten invullen zoals een van de Finse sauna’s, het stoombad, de infraroodlichtcabine of de woudkota . Het eerste dat meegenomen moet worden is een paar uur tijd. Hoeveel? Dat hangt er vanaf. Er zijn gasten die voor opening al op de stoep staan te wachten en pas laat in de avond huiswaarts gaan. Wij hebben echter ook gasten die aan drie tot vier uurtjes sauna genoeg hebben. Binnen onze openingsuren heb je de tijd aan jezelf. Natuurlijk is de verblijfstijd afhankelijk van eventuele behandelingen, lunch of diner op zo’n dag (behandelingen wel even voortijd reserveren!).

Onze aanvullende regels

Wat meenemen naar de sauna?

  • Een aantal uurtjes tijd
  • Een badjas
  • Een groot badlaken om volledig op te kunnen liggen
  • Minimaal een handdoek om u af te drogen, twee is verstandig
  • Schone badslippers

Badjassen en (bad)handdoeken zijn ook te huur en badslippers te koop. (Zwem)kleding is niet toegestaan. In de horeca- en rustruimten is het dragen van een badjas voorgeschreven.

Bekijk welke sauna het meeste aanspreekt

IJskoud genieten in cryowellness bij de sauna

“Cryowellness moet je beleven… het is echt goed voor je lichaam”

Cryotherapie is een bestaande vorm van koudetherapie met uitmuntende resultaten. Het helpt onder andere bij herstel na een operatie, chronische pijnklachten als gevolg van bijvoorbeeld reuma en spierherstel na fysieke belasting.