Zwanger en naar de sauna

Kan ik Sauna Het Friese Woud in Boijl bezoeken als ik zwanger ben?

Tijdens de zwangerschap kun je last krijgen van verschillende ongemakken, zoals spierpijn en een pijnlijke rug. Een bezoek aan de sauna kan een heerlijke manier zijn om te ontspannen, maar als zwangere vraag je je wellicht af of dit veilig is voor jou en je baby.

Kan ik veilig Sauna Het Friese Woud in Boijl bezoeken als ik zwanger ben? 

Als jij een frequente sauna bezoeker bent en dus gewend aan de warmte van de sauna’s kun jij veilig een sauna bezoeken tijdens je zwangerschap. Daarnaast is het algemene advies om pas vanaf 16 weken zwangerschap de sauna te bezoeken. Dit komt doordat de hoge temperaturen in de sauna de lichaamstemperatuur kunnen verhogen, wat niet gunstig is tijdens de eerste trimester van de zwangerschap. In het tweede trimester zijn alle organen van de baby gevormd en kun je over het algemeen veilig genieten van een sauna bezoek.

Mocht je last hebben van een hoge bloeddruk of andere zwangerschapscomplicaties? Dan raden we een saunabezoek af. Je kunt in dat geval beter wachten met het bezoeken van Sauna Het Friese Woud in Boijl tot na de geboorte van je kindje. 

Adviezen voor een sauna bezoek tijdens je zwangerschap

Als je besluit om de sauna te bezoeken tijdens je zwangerschap, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo wordt het afgeraden om de infrarood sauna te gebruiken gedurende je hele zwangerschap, en is het verstandig om de heetste sauna’s (90-95°C). vermijden. Kies daarnaast altijd voor het laagste bankje en beperk de tijd in de sauna tot maximaal 10 minuten. Koel na het gebruik van de sauna goed af en drink voldoende. 

Verder is het belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren en eventuele complicaties met je verloskundige te bespreken voordat je de sauna bezoekt.

Wil je meer weten over het bezoeken van de sauna tijdens je zwangerschap? Neem dan gerust contact met ons op of bekijk ons aanbod aan sauna’s op onze website.

Als je tijdens je zwangerschap een bezoek brengt aan onze sauna, waarderen we het enorm als je dit aan één van onze medewerkers bij de receptie doorgeeft.